Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ


Η πρώτη εφημερίδα της Ουάσιγκτον προκήρυξε διαγωνισμό το 1938 με χρηματικές αμοιβές για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό των διαφόρων λαών και της ψυχολογίας των.Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν 1.000.000 αναγνώστες και με ομόφωνο απόφαση της 15μελους Επιτροπής Επιστηνόνων ,βραβεύτηκε ο δικαστής Ν.ΚΕΛΛΥ,για τον παρακάτω χαρακτηρισμό του ΕΛΛΗΝΑ.

"Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.

Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και γεμάτος προλήψεις, θερμάαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και, αφου μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονίσει.

Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το '21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει.
Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.

Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, ημίκακο, αβέβαιων διαθέσεων, σοφόμωρο και εγωπαθές, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε.

Κι αν μπορείτε, προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου