Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

BBC: Οι αγωνιζόμενοι Έλληνες χάνουν την πίστη τους στο κράτος (vid)

Εκτενές ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Ελλάδα κάνει για το BBC ο οικονομικός αναλυτικής Paul Mason.
Θέλοντας να ρίξει μια ματιά στην ελληνική οικονομική κρίση από μέσα, ο δημοσιογράφος επιχειρεί να περιγράψει τια καθημερινές δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες, ξεκινώντας από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Στην κλινική των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, που περιέθαλπε ως τώρα κυρίως μετανάστες, «Κάτι έχει αλλάξει μετά την κρίση. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες έχουν αρχίσει να έρχονται εδώ», αναφέρει.
Η κλινική υποδέχεται καθημερινά περίπου 90 ασθενείς και πρόσφατα έκαναν και εμβολιασμούς. Μάλιστα τους τελευταίους δύο μήνες, άρχισαν και την διανομή τροφίμων μαζί με τα φάρμακα. «Μόνο εδώ στο Πέραμα, ταΐζουμε 500 οικογένειες», αναφέρει ο Δρ. Νικήτας Κανάκης, , πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου.
Το ρεπορτάζ συνεχίζει με αναφορά στις πενιχρές συντάξεις και την έλλειψη ιατρικής ασφάλισης, ενώ μέσα σε όλα αυτά ο λαός χάνει την πίστη του στα ελληνικά κόμματα.
«Αυτό που είναι σαφές, όταν απομακρυνθείτε από τις αδιάκοπες φωνές της ελληνικής τηλεόρασης, είναι ότι η σιγουριά της κατάρρευσης έχει μεγάλη, αλλά ανυπολόγιστη, επίδραση στις πολιτικές προσδοκίες του λαού», τονίζει ο δημοσιογράφος.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο του BBC:
PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου