Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τo βρόμικο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την Αστυνομία

Λίγες μέρες πριν από την παραίτηση του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αλήθεια για πόσο καιρό ακόμα τα υπουργεία θα έχουν τους γελοίους τίτλους που είχε δώσει ο ΓΑΠ;) ο Χρήστος Παπουτσής σε συνεργασία με το άλλο «αστέρι» της...
Ιπποκράτους τον Καρχιμάκη, είχαν δρομολογήσει τις τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία. Καταλαβαίνετε, τώρα τις κρίσεις θα έκαναν Παπουτσής και Καρχιμάκης!


Οι κρίσεις ματαιώθηκαν, ως γνωστόν, ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό Παπαδήμο.

Όμως, με την μετακίνηση στην Κατεχάκη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αρχίζουν πάλι να αναζητούν τρόπους να προχωρήσουν τις κρίσεις. Ο λόγος είναι προφανής: Θέλουν να συνεχίσουν να ελέγχουν την Αστυνομία και επί επόμενης κυβέρνησης.

Στόχος τους, με τις κατάλληλες αποστρατείες όλα τα ανώτατα κλιμάκια να καλυφθούν από αξιωματικούς που μπήκαν στο Σώμα από το 1981 και μετά, για τα φρονήματα των οποίων κανείς στην Ιπποκράτους δεν αμφιβάλει. Άλλωστε όλη η Ελλάδα γνωρίζει με τι …αντικειμενικά κριτήρια γινόταν οι προσλήψεις στην Αστυνομία τα πρώτα χρόνια της «Αλλαγής».

Όπως έχουμε ήδη γράψει, τις προάλλες ο Χρυσοχοΐδης σε συνάντηση που είχε με ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας είπε ότι ο σχεδιασμός του είναι μακράς πνοής και έχει ορίζοντα τετραετίας, υπονοώντας ότι θα παραμείνει εκεί και μετά τις εκλογές. Ήδη, ο κ. Χρυσοχοΐδης τοποθέτησε τον πρώην Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Νασιάκο, Διευθυντή του Γραφείου του! Τώρα πώς θα συνυπάρξουν δυο πρώην αρχηγοί σ’ ένα υπουργείο, είναι ένα θέμα!

Τι σχεδιάζουν

Το σχέδιο Παπουτσή-Καρχιμάκη, το οποίο φαίνεται να υιοθετεί και η νέα ηγεσία προβλέπει «μαζικές εκκαθαρίσεις» στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας:

- Από τους Αντιστρατήγους που υπηρετούν σήμερα, θα παραμείνει μόνον ένας και θα αποστρατευθούν οι άλλοι 4

- Από τους 20 υποστρατήγους, προάγονται 4, αποστρατεύονται 14 και παραμένουν μόνον 2

- Από τους 65 Ταξιάρχους, παραμένουν 3, προάγονται 18 και αποστρατεύονται 44!

- Τέλος θα προάγουν 60 Αστυνομικούς Διευθυντές σε Ταξιάρχους με μια απίστευτη βουτιά στην Επετηρίδα!

Όπως, μας έλεγε έμπειρος αξιωματικός, αυτές δεν είναι κρίσεις αλλά «η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου»! Σύμφωνα με τον ίδιο, το «βαθύτατο ΠΑΣΟΚ θα αλώσει πλήρως την Αστυνομία»!

Οι παρελάσεις ως άλλοθι

Επειδή, όμως, τα σχέδια της Ιπποκράτους ναυάγησαν, όπως προαναφέραμε, τι νομίζετε ότι σκέφθηκαν οι τεράστιοι εγκέφαλοι; Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες περιμένουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Αν υπάρξουν γενικευμένα έκτροπα και η αστυνομία δεν καταφέρει είτε να αποτρέψει την εκδήλωσή τους, είτε να ελέγξει την έκταση τους, τότε θα ζητηθεί η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, αλλά και των άλλων υπευθύνων.

Με αυτό το πρόσχημα θα προχωρήσουν αιφνιδίως σε έκτακτες κρίσεις, τις οποίες πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποτρέψει ο πρόεδρος της ΝΔ γιατί θα φανεί στα μάτια του κόσμου ότι υπερασπίζεται «αποτυχημένους αξιωματικούς». Ο Χρυσοχοΐδης θα ενδυθεί τον μανδύα του υπερμάχου της τάξεως και της ανανέωσης και η ΝΔ υπέρ της διατήρησης των… «αποτυχημένων».

Αυτά σε όσους κοιμούνται μακαρίως πιστεύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Αντίθετα σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ… ενισχύουν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ας τα έχουν υπόψιν τους εκεί στη Συγγρού. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παραμείνει και να διαχειρίζεται την εξουσία και μετά τις εκλογές και με οποιαδήποτε Κυβέρνηση!
 Ρεπόρτερ
kostasxan ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου