Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Οι γιατροί χάρισαν μια νέα ζωή στο «αγόρι - χελώνα»

Ο εξάχρονος Κολομβιανός Ντιντιέ Μοντάλβο, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως το «αγόρι - χελώνα», αφού όλη του την πλάτη κάλυπτε μια τεράστια ελιά που θύμιζε πολύ... καβούκι, μετά την επιτυχή εγχείριση αφαίρεσης που υποβλήθηκε, απολαμβάνει πλέον τη νέα του, φυσιολογική, ζωή!

Ο εξάχρονος Κολομβιανός έπασχε από μια εκ γενετής πάθηση που ονομάζεται «μελαγχρωστική σπίλος» και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί στην πλάτη του μια ελιά - υπερβολικά μεγάλου μεγέθους - που έμοιαζε με καβούκι χελώνας.

Μάλιστα, όπως επεσήμαναν οι γιατροί, υπήρχει σοβαρός κίνδυνος η ελιά αυτή να μετατραπεί σε κακοήθη όγκο. Η οικογένεια του εξάχρονου, όμως, αδυνατούσε να καλύψει το χρηματικό κόστος της εγχείρισης για την αφαίρεσή της.

Ετσι, τόσα χρόνια και η ζωή του παιδιού διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά του βίωνε το ρατσισμό, αφού είχε εξοστρακιστεί από τους προληπτικούς συχωριανούς του, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η ελιά στην πλάτη του μικρού ήταν αποτέλεσμα των... δυνάμεων του Κακού και συγκεκριμένα μιας έκλειψης.

Μάλιστα, εξαιτίας του γεγονότος αυτού ο μικρός δεν είχε βαφτιστεί και δεν του επιτρεπόταν να πηγαίνει στο σχολείο. «Θέλω να μεγαλώσω. Αλλά οι τροχοί δεν με αφήνουν», έλεγε ο εξάχρονος Κολομβιανός.

Με πρωτοβουλία ενός κορυφαίου βρετανού πλαστικού χειρουργού, ο οποίος δέχτηκε να εγχειρίσει τον Ντιντιέ δωρεάν, ο μικρός μεταφέρθηκε στην Αγγλία και υποβλήθηκε σε μια πολύωρη εγχείριση αφαίρεσης του «καβουκιού».
Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, η ελιά αφαιρέθηκε και ο μικρός επέστρεψε στην πατρίδα του όπου μπορεί, πλέον να ζήσει μια απολύτως φυσιολογική ζωή...http://www.infoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου