Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πιο βρόμικα και από τα καπάκια λεκάνης τα ποντίκια των υπολογιστών


Tρεις φορές πιο βρόμικο και από το καπάκι της λεκάνης είναι το ποντίκι του υπολογιστή, με το οποίο οι περισσότεροι από εμάς ερχόμαστε σε επαφή πολλές ώρες την ημέρα.


Οπως αναφέρουν τα αποτέλεσμα πρόσφατης έρευνας, το ποντίκι φέρει τεράστιο αριθμό βακτηρίων, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι τρώνε στα γραφεία τους.

Οι άντρες μάλιστα είναι λίγο χειρότεροι από άποψη καθαριότητας, αφού τα δικά τους ποντίκια έχουν κατά 40% περισσότερα βακτήρια συγκριτικά με τα αντίστοιχα των γυναικών συναδέλφων τους.

Το ινστιτούτο Initial Washroom Hygiene, που διεξήγαγε την έρευνα, πήρε δείγμα 158 αντικειμένων από σαράντα γραφεία σε τρεις διαφορετικές εταιρείες και συνέκρινε τα δεδομένα με τα δείγματα αντίστοιχης έρευνας που είχε διεξαχθεί σε τουαλέτες, όταν είχαν εξεταστεί είκοσι οκτώ καπάκια λεκάνης.

Οπως προέκυψε από τη σύγκριση, τέσσερα στα δέκα γραφεία είχαν πάνω τους τουλάχιστον ένα αντικείμενο με πολύ υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων και μολυσμένη επιφάνεια. Τα ποντίκια ήταν το πλέον βρόμικο εξ αυτών, καθώς στην πλειονότητά τους έφεραν διπλάσια βακτήρια και από το καζανάκι, με τα πληκτρολόγια να έρχονται στη δεύτερη θέση.

Το μεγαλύτερο κακό προκαλείται από τα υπολείμματα τροφών που μένουν στην επιφάνειά τους καθιστώντας τα πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιαμό βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών.
http://www.tampouloukia.gr/2012/04/blog-post_9213.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου