Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

True story: Τον χτύπησαν ληστές στο κεφάλι και έγινε... μαθηματική διάνοια! (βίντεο)

Ο Τζέισον Πάτζετ ήταν ένας απλός υπάλληλος σε κατάστημα επίπλων μέχρι που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν δέχτηκε επίθεση από ληστές. Από τότε ο 41χρονος "μεταμορφώθηκε" σε μαθηματική διάνοια καθώς ο τραυματισμός του του δημιούργησε εμμονή με μαθηματικούς τύπους!
Μάλιστα οι επιστήμονες τον συγκρίνουν με την ιδιοφυΐα Τζον Νας, που υποδύθηκε ο Ράσελ Κρόου στην ταινία "Ένας υπέροχος άνθρωπος" (A beautiful mind).
Σύμφωνα με τη Daily Mail και όπως διαβάζουμε στο news247.gr, όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον 41χρονο έξω από ένα καραόκε κλαμπ με αποτέλεσμα να αρχίζουν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα στο κεφάλι θέλοντας να του πάρουν το δερμάτινο μπουφάν του.
"Το μόνο που είδα ήταν δυνατό φως και αμέσως έπεσα κάτω", λέει ο ίδιος, σίγουρος πως θα τον σκότωναν.
Τώρα όπου και αν κοιτάξει βλέπει μαθηματικούς τύπους που τους μετατρέπει σε εκπληκτικά διαγράμματα που σχεδιάζει. Μάλιστα τα πουλάει. Είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο λένε οι επιστήμονες και αυτό οφείλεται στον τραυματισμό του. Υποστηρίζουν ότι η βλάβη στο εγκέφαλο του 41χρονο του έδωσε μια μοναδική ικανότητα για τους αριθμούς, όπως και στον Τζον Νας.
"Έχω εμμονή με τους αριθμούς, ειδικά τη γεωμετρία", είπε ο ίδιος στο ABC προσθέτοντας: Κυριολεκτικά τα ονειρεύομαι, δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να μη μπορώ να δω νούμερα και σχήματα και απλά δεν μπορώ να το σταματήσω. Βλέπω μέρη του Πυθαγορείου θεωρήματος παντού. Κάθε μικρή καμπύλη, κάθε σπείρα είναι μέρος της εξίσωσης".
Ο 41χρονος μέχρι πρότινος δεν είχε καμία σχέσει με τα μαθηματικά, δεν έχει καν πτυχίο από κάποιο πανεπιστήμιο, αντιθέτως η ικανότητά του δημιουργήθηκε από ένα ιατρικό μυστήριο που ακόμα οι επιστήμονες προσπαθούν να το λύσουν. Πριν από 10 χρόνια ο 41χρονος για το μόνο που ενδιαφερόταν για δύο πράγματα: τη γυμναστική και τα πάρτι. Τώρα η ζωή του άλλαξε άρδην.
Μάλιστα, ειδικοί τον επισκέπτονται συχνά για να μπορέσουν να δουν από κοντά την... περίπτωσή του.
 
 
 
 
 
 
 
  video platform
  video management
  video solutions
  video player


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου