Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Ντοκιμαντέρ: Η ιστορία του αγκυλωτού σταυρού(ΒΙΝΤΕΟ)

Το ντοκιμαντέρ αυτό, αν και είναι καθαρά ιστορικού ενδιαφέροντος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επίκαιρο. Γιατί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται να στηθούν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα για τους νέους αποδιοπομπαίους τράγους, που, σαν ασθενέστερη κοινωνική ομάδα, είχαν την ατυχία να επιλεχθούν ως άλλοθι για την αποτυχία των κυβερνώντων αλλά και της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας για τις επιλογές της, ξυπνούν μνήμες εποχών όπου ο αγκυλωτός σταυρός ήταν σύμβολο λατρείας.


Εδώ απαντιούνται, συνοδεία ιστορικών τεκμηρίων, ερωτήματα όπως:
  • Τι ήταν ο αγκυλωτός σταυρός; 
  • Γιατί επέλεξε ο Χίτλερ τον αγκυλωτό σταυρό ως σύμβολο του 3ου Ραϊχ; 
  • Τι ήταν η «Άρια Φυλή»; κ.λπ..
Ερωτήματα που, για τους περισσότερους ίσως, είτε δεν υπάρχουν απαντήσεις, είτε οι απαντήσεις είναι προϊόντα παραπληροφόρησης ή και φαντασίας.


Το ντοκιμαντέρ είναι μόνο 25 λεπτών μήκους και με γερμανική αφήγηση, αλλά το μετέφρασα στα ελληνικά και το υποτίτλισα.
Είναι από μία σειρά ντοκιμαντέρ του 1993 με τίτλο: "Die großen Rätsel des 2. Weltkriegs" (Οι μεγάλοι γρίφοι του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου).

Η ιστορία του Αγκυλωτού Σταυρού από JoRgO1977
 Αν μη τι άλλο, προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι, ακόμα και στις μέρες μας, υπάρχουν κάποιοι που εδραίωσαν τις ιδεολογίες και τις κοσμοθεωρίες τους επάνω στα αποκυήματα της φαντασίας των Λιακόπουλων του 19ου αιώνα, που τότε άκουγαν στα ονόματα Γκουίντο Φον Λιστ και μαντάμ Μπλαβάτσκυ.

Από την άλλη όμως, βλέπουμε πόσο επικίνδυνο όπλο μπορούν να γίνουν τέτοιου είδους ανοησίες  στα χέρια φαντασιόπληκτων ηλιθίων που ηγούνται απαίδευτων και παραπληροφορημένων λαών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου