Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δημοσκόπηση του Στατιστικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Στις 3,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ. Επτά κόμματα στην επόμενη Βουλή. Και η Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο. Στο 51% η παράσταση νίκης της Νέας Δημοκρατίας.


Τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 3,4 μονάδες εμφανίζει η τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση του Στατιστικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε, μεταξύ 23 και 28 Μαρτίου, υπό την εποπτεία του Προέδρου του Τμήματος, καθηγητή κ. Επαμεινώνδα Πανά.

Η ίδια δημοσκόπηση, η οποία αφορά στην πρόθεση ψήφου και την οποία παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα το TheSeaNation, εμφανίζει επτά κόμματα να εισέρχονται στην επόμενη Βουλή με την Χρυσή Αυγή να αποτελεί την έκπληξη αφού φέρεται να συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 5,1%. (Πίνακας 1)



Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, το 22,5% των ερωτηθέντων επιθυμεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία, έναντι του 14 % που επιθυμεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ αξιοσημειώτα είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνει το νεοσύστατο κόμμα του Πάνου Καμμένου, το οποίο φτάνει σε ένα ποσοστό του 8,5%. Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με το 9,3%  των ερωτηθέντων να επιθυμεί να δει το κόμμα να αυξάνει τα ποσοστά του στις επόμενες εκλογές. (Πίνακας 2)



Σε επίπεδο παράστασης νίκης η Νέα Δημοκρατία ξεπερνά το 51% με το ΠΑΣΟΚ να κινείται στα επίπεδα του 11,9%, ενώ και εδώ τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκονται στα επίπεδα του 5%. (Πίνακας 3)



Ακολουθεί η δημοσκόπηση του Στατιστικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατεβάστε τη δημοσκόπηση

http://www.theseanation.gr/news/powerhouse/dimoskoipisi-2012.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου