Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Βάζουν χέρι στους υποψήφιους για τα SMS

Τους όρους και τα δικαιώματα των ψηφοφόρων που προεκλογικά δέχονται «βροχή» από SMS και MMS από υποψηφίους χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν, θέτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) επαναφέροντας την υπ. αριθμόν 1/2010 σχετική οδηγία της. Η Αρχή εξέδωσε την οδηγία της ύστερα από παράπονα πολιτών για αποστολή μηνυμάτων από υποψηφίους
..σωρηδόν σε ακατάλληλες ώρες και χωρίς να έχουν δώσει ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία σε κάποιον υποψήφιο!

Μεταξύ άλλων, η Αρχή επισημαίνει πως επιτρέπεται η αποστολή διαφημιστικού περιεχομένου με ταχυδρομείο χωρίς συγκατάθεση του παραλήπτη, εφόσον τα δεδομένα συλλέγονται από νόμιμες πηγές και ο αποδέκτης δηλαδή ο ψηφοφόρος δεν έχει εκδηλώσει τη αντίρρησή του.

Τα e-mail, τα SMS και MMS, επίσης μπορούν να αποσταλούν χωρίς την συγκατάθεση του ψηφοφόρου, επισημαίνει η ΑΠΔΠΧ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο υποψήφιος απέκτησε τα στοιχεία της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ψηφοφόρου νόμιμα.

Επίσης, τέτοιου είδους μηνύματα – σύμφωνα με την οδηγία– μπορούν να αποστέλλονται στον ψηφοφόρο μόνο εφόσον του παρέχεται η δυνατότητα να ασκήσει το δικαίωμα αντίρρησης με τρόπο εύκολο και σαφή (σύστημα “opt-out”).

Διαβάστε εδώ όλη την οδηγία της ΑΠΔΠΧ

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=189518

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου